Dragen


Waarom dragen in een draagdoek?

Naast dat dragen er mooi en gezellig uitziet, heeft dragen veel positieve effecten. Zo draagt het bij aan de hechting tussen jou en je kindje. Je kindje heeft negen maanden in je buik gezeten waar het zich veilig en vertrouwd heeft gevoeld. Als je kindje geboren is, zoekt het de nabijheid en warmte bij jullie als ouders. Dit gevoel van warmte en veiligheid kan je geven door te dragen.

Daarnaast heeft het dragen ook een positief effect wanneer je kindje last heeft van krampen of reflux. De bewegingen, houding en warmte kunnen krampen helpen verminderen. Tijdens het dragen wordt je kindje rechtop gehouden wat kan helpen bij refluxklachten.

In veel culturen wordt dragen als vanzelfsprekend gezien. Ik kwam als eerst in aanmerking met dragen tijdens mijn stage in Tanzania. Hier leerde ik de voordelen van dragen kennen, waar kinderen naast hun moeders ook door zusjes, oma's en tantes werden gedragen.

In Nederland heb ik onlangs de opleiding tot draagconsulent behaald bij het Instituut voor Hechting. Mijn kennis wil ik graag overbrengen aan ouders en help jullie dan ook graag om met veel plezier te dragen.Tijdens een draagconsult neem ik zowel de ringsling, de geweven als de rekbare doek mee zodat je kan voelen en ervaren welke draagdoek voor jou en je kindje het meest geschikt is. Daarna zullen we de door jou gekozen drager gaan oefenen. Samen oefenen we de knooptechniek met een pop net zolang jij je vertrouwt voelt om dit met je kindje te ervaren. Een draagconsult duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur. Je kunt zowel een individueel consult boeken als in een duo of groepsconsult.

Ben je benieuwd en wil je een draagconsult inplannen? Neem dan contact op.

P.S. Leuk om te weten dat ik samen met mijn draagpartner af en toe een workshop geef bij het populaire moeder en kind café Denderz. Kom gerust een kijkje nemen!